0 216 672 10 01 - 0 532 774 79 22
Sosyal Medya Hesaplarımız

Filtrelerin Profesyonel Fonksiyonları

16 Eylül 2020
Filtrelerin Profesyonel Fonksiyonları

Filtreleme sistemleri, günümüzde farklı şekillerde hayatımızda yer alıyor. Ancak profesyonel anlamda endüstriyel alanlarda gerçekleşen filtreleme, oldukça teknolojik ve yüksek standartlara sahip sistemler ile gerçekleştiriliyor. Hedef Filtre’nin profesyonel kadrosu, özel imalat filtrelerden hidrolik filtrelere, toz boya filtresi gibi özel nitelikli filtrelerden kumlama filtresine kadar çeşitli teknolojiler tasarlıyor, üretiyor ve tesis ediyor. Filtreleme sistemlerine biraz daha yakından bakacak olursak ise ne kadar geniş bir kullanım alanına sahip olduklarını görebilir, fonksiyonlarının önemini de anlayabiliriz. Bu sayede ihtiyacınıza yönelik sistemlerin fonksiyonlarını da detaylıca öğrenebilirsiniz. Şimdi Hedef Filtre güvencesi ile sunulan filtre çeşitlerine hızlıca bir göz atalım.

Özel İmalat Filtreler

Özel imalat filtreler, adından da anlaşılacağı üzere, ihtiyaca yönelik bir çalışma süreci ile tasarlanan filtreleme mekanizmalarıdır. Söz konusu olan üretim alanının özellikleri tahlil edilir. Bu noktada ihtiyaç duyulan ortam analiz edilir ve nihayetinde özel imalat filtreler ile istenilen hava şartları sağlanabilir. Bu aşamada sadece hava filtrelerinden söz etmek ise doğru olmayacaktır. Hidrolik filtreler, toz boya filtreleri ve kumlama filtreleri gibi sayısız filtre mekanizması akla gelir. Her bir türü, fonksiyonel, performans artırıcı, tesisin verimini maksimuma çıkaracak teknolojilerdir. Hedef Filtre ekibinin ellerinden çıkan özel imalat filtreler, geniş kullanım alanı ile bilinirliğini artırmakta, sayısız sektörde ve tesiste karşımıza çıkabilmektedir. Bizzat yapılan filtre üretimi, kalite, uzun ömürlülük, güvenilirlik ve mümkün olan en uygun fiyatlar ile desteklenmektedir. Bu doğrultuda sunulan filtre çeşitliliği ise muhteşem… Hava filtreleri, yağ filtreleri, hidrolik filtreler, doğalgaz filtreleri, yakıt filtreleri, LPG filtreleri, elektrostatik toz boya filtreleri, akaryakıt sayaç filtreleri, toz kumlama filtresi, panel filtreler, seperatör adı verilen sistemler, kurutucu filtreler, radyal tipte hava filtreleri, akaryakıt pompa filtreleri ve benzeri filtreleme sistemleri ön plana çıkmaktadır. Her biri fonksiyonları açısından profesyonellik göstergesidir ve işlevsel sistemler olarak sanayide çeşitli üretim tesislerinde yer edinirler.

Hidrolik Filtrelerin Özellikleri Nelerdir?

Hidrolik filtreler, geniş kullanım alanı ile birlikte en çok merak edilen, fonksiyonları ile dikkat çeken filtreleme mekanizmasına sahiptir. Kısaca kullanım alanları ve işlevinden söz edecek olursak, özellikle iş makinaları, çeşitli üretim hatları ve akışkan güç sistemlerinin söz konusu olduğu alanlar akla gelir. Akışkan güç sistemlerine dayalı mekanizmalarda oluşan çeşitli kirlenmeler, stabil çalışmayı engelleyebilir. Bu da üretim veriminin düşmesi, hedeflenen performansın elde edilememesidir. Belli bir kullanım süresi sonunda akışkanların belli oranlarda kirlenmesi ise doğal bir sonuçtur. Bu sebeple de hidrolik filtreler, akışkan güç mekanizmaları için olmazsa olmaz bir unsurdur.

Hidrolik filtrelerin özelliklerinden bahsederken, göz ardı edilmemesi gereken bir özellik ise hidrolik filtrelerin yapısıdır. Bu noktada iki farklı tipten söz edilebilir. Yüzey tipi olarak ifade edilen filtreler, düz bir akış yolu üzerinde filtreleme yaparlar. Gözenek büyüklüğü ile doğru orantılı bir şekilde filtreleme gerçekleştirilebilir. Diğer hidrolik filtre tipi ise derinlik tipi olarak tanımlanır. Bu sistemde labirent gibi bir yapı söz konusudur. Selüloz, microglass ve kompozit malzemeler kullanılan filtreleme elemanlarıdır. Farklı tiplerde filtreleme yapan katmanların en hassas olanı microglass adla malzemedir ve bu şekilde başarılı bir süzme gerçekleşir. Yüzey tipi sistemlere nazaran daha fazla kir tutma kapasitesine sahip olmakla birlikte, temizlenmesi mümkün olmayan ve değiştirilmesi gereken filtrelerdir.

Elektrostatik Toz Boya Filtresi Nedir?

Elektrostatik toz boya filtresi, belli malzemeler ile yapılan filtrelemeyi ifade eder. Genellikle 3 malzeme ön plana çıkar. Bunlar kağıt, teflon ve selülozdur. Bu üç malzeme, iyi bir toz boya filtrelemesi sağlar. Standart dışı ölçülerde üretilmeye de müsait olan malzemeler, filtrelemeyi kolaylaştırır. Eğer özel imalat istenmemişse, filtrelerin dış kısmına koruyucu filtre teli konulmamaktadır. Ancak özel bir istek söz konusu ise bu özellik sağlanabilir. Elektrostatk toz boya filtresi, “jet puls” adı verilen ters patlatma sistemi ile çalışır. Bu sayede üzerinde biriken tozu boşaltıp, filtre emişini artırabilir ve boya tozunun da ziyan olmasını engeller. Bu filtreleme sisteminde, filtreleme işlevini sağlayan malzemenin yüzey alanı oldukça önemli… Yüzey alanının büyüklüğü, filtrenin kullanım ömrü ile doğrudan ilişkilidir. Standart ve özel ölçülerde elektrostatik toz boya filtresi üretilebilmektedir.

Kumlama Filtresinin İşlevi Nedir?

Kumlama filtresi, kumlama adı verilen işlem sırasında ortaya çıkan tozun, söz konusu filtreler ile emilmesi yani filtre edilmesi işlevine sahiptir. Üretim alanlarında ihtiyaç duyulan bu filtreleme sistemi, özellikle kaplama ve boyama yapılan alanlarda bir tür bel kemiği görevine sahiptir. Kumlama işlemi, yapılan boyama ya da kaplamanın, yüzeye daha iyi tutunmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu sebeple geniş bir uygulama alanı çeşitliliği söz konusu. Ancak kumlama filtresi, uzun süre sorunsuz ve verimli çalışmayı sağlayan bir olmazsa olmazdır. Kumlama işleminin verimi, doğru çalışan bir filtreleme sistemi ile yakalanabilir.

Diğer taraftan kumlama işlemi sırasında ortaya çıkan toz, insan ve çevre sağlığı açısından da risk oluşturabilir. Bu sebeple filtre edilmesi bir zorunluluktur. Meydana çıkan tozu, söz konusu tesis ya da fabrika dışına çıkmadan filtrelerin yakalaması gerekiyor. Bu hedefe uygun olarak üretilmiş olan Hedef Filtre, kumlama filtreleri, maksimum verim sağlar. Açığa çıkan tozu yakalayarak, hem verimli bir üretim alanı oluşturur, hem de insan sağlığını korur. Bu sebeple de zorunluluk arz eden bir filtre mekanizmasından söz ediyoruz.

Kaset Filtrelerin Özelliği Nedir?

Kaset filtreler, panel filtre olarak da tanımlanan sistemlerdir. Kontrollü ve yenilenebilir nitelikte olan filtreler, genellikle özel ham elyaf karışımından üretilebilir. Dayanıklı yapısı ile uzun ömürlüdür ve etrafındaki koruma kafesi de yine uzun ömürlülük sağlarken, filtreleme performansını da korumaktadır. Kaset filtrelerin sınıfları G2, G3, G4 ve F5 olarak ifade ediliyor. Ayrıca yapısına baktığımızda selülozik esaslı ya da fiberglass esaslı olarak da üretilebildiğini görüyoruz. Genellikle yıkanabilir nitelikte olan bu filtreler, oldukça uygun maliyetlidir. Çünkü uzun süre yıkanıp tekrar kullanılabilir. Genellikle hava filtreleme işlevi olan bu filtreler, kompresörler, klima santralleri ve hava kanalları gibi noktalarda karşımıza çıkar. Dolayısıyla da Hedef Filtre, kaset filtrelerinin geniş bir kullanım alanı çeşitliliği olduğundan söz edebiliriz. Bu sayede pek çok alanda kaset filtreler ile karşılaşabiliriz. Uzun ömürlü kullanımı mümkün kılan filtreler, verimli filtreleme sağlar ve kalitesi ile de tercih edilir.

Peki, tüm bu filtreleri maksimum kalite, makul fiyat ve güven ile temin etmek için ne yapmak gerekiyor? Hedef Filtre tam olarak bunun için karşınızda… Kaliteli üretim, özel tasarım, maksimum performans ve güven veren tecrübe için doğru adrestesiniz. Mevcut tesisiniz ya da üretim alanınız için ihtiyaç duyduğunuz filtreleme sistemini, ekibimize danışarak öğrenebilir ve tesis edebilirsiniz. Detaylı bir bilgilendirme için iletişime geçmekten çekinmeyin. Özel imalat filtreler, toz boya filtreleri, kumlama filtreleri ve hidrolik filtreler gibi sayısız alternatif burada size özel olarak üretilip sunulabiliyor. Her birinin fonksiyonu farklı olan sistemleri temin etmeniz son derece kolay. Hem makul fiyatlı, hem de kaliteli ürünlere ulaşmak için geç kalmayın, tesisiniz bu sistemlerden mahrum bırakmayın.

Whatsapp Hattı